keJadian YG menimPa :')

Assalamualaikum & hye peeps ! Erm , ampa nmpk x & faham x gambar rajah kt atas ni ? Mesty ampa faham kn ? Gambar kt ats ni aten nk gtaw mksdnye "accident" la kn .. So , aten sedih sgt ape yg menimpa kt KAWAN aten sorg ni .. 1day tu ( 210811=Ahad ) , "dia" antar msj kt aten tpi aten dpt msj lmbt coz aten skrg ni mmg off fon , jrg nk buka fon da la ni sbb xda mud dah ngan fon .. kononnye la .. hehe ..


Then bila aten buka fon ari tu , tgk2 ade msj dri "dia" .. dia msj : " Saya xciednt rabu lepas , skrg ade kat hosptl ( kt perak , xyah gtaw la ) , wad ( xyah gtaw jugak ye ) , tlg gtawu kt adek agkt aten sorg tu & len2 lagi , dtglah .. " . tu la msj "dia" antar .. Terkejut aten dibuatnye .. "Dia" xcident da 2 kali dah selama aten kenal "dia" .. Then , aten tnye kt dia , " cmne leh xcident lgi ni ? ".. "Dia" pun kata , " Benda dah berlaku , nk wat cane lagi ".. 


Hmm , btol jugak "dia" ckp , kita mesty terima ape yg nk jdi coz semua tu Qada' & Qadar yg dah dtntukn olehNya kpd setiap hambaNya di dunia ini kn .. So , aten terima saje la ape yg "dia" ckp .. Aten pun tnye kt "dia" , " Teruk x accident tu ? " .. "Dia" pun jwb la , " Erm , patah 2 kaki & 1 tgn " .. MasyaAllah bila aten dgr cmni .. Terkejut sgt2 .. "Dia" suruh dtg jenguk kt hosptl tpi aten skrg x tggl kt Perak dah & aten minta maaf kt "dia" coz xdpt dtg sbb jauh & skrg ni aten xder duit sbb duk kt umah .. 


If aten duk kt sane lgi or ade duit , aten insyaAllah pergi jenguk dia , tapi .. hmm .. Sedih bila aten dgr ni .. Aten xdpt bygkn cne "dia" skrg ni .. Aten juz hanya mmpu berdoa saje la bg ade smgt & kekuatan kt diri "dia" .. X smpat aten jumpa "dia" masa sblum ni .. & "dia" tnye aten nape bhnti ? .. Aten pun gtawu la kt "dia" & "dia" faham ..  Aten minta maaf sgt2 kt "dia" sbb xdpt pergi sane .. 


Kalau ade rezeki , insyaAllah aten akan pergi .. So , skrg ni aten xdpt bygkn mcm mana keadaan "dia" skrg ni .. X sangka jadi cm ni .. Ase cm bru semalam je kenal padahal da setahun da kenal dia tapi x pun pernah jumpa "dia" .. hmm , tu la kn masa cepat je berlalu , ibarat roda yg berpusing2 .. Hmm , sedih sgt2 .. Last msj yg aten hntr kt "dia" , aten suh "dia" jage diri baik2 , mkn ubt , & lau ade pape juz msj aten je .. 


By the way , aten arap sgt2 girl yg duk kwn dgn "dia" skrg ni leh tima ape yg jd kt "dia" skrg ni .. Aten x nk la girl tu tgglkn "dia" coz "dia" xcm dulu lg .. Hopefully , girl tu dpt jage "dia" dgn elok & baik .. Even kami 2 hanya berkawan skrg ni , xsalah kn aten ase sedih walaupun ade yg mayb x suke .. & hopefully "dia" cpt sembuh & ade smgt dan kekuatan utk teruskn hidup "dia" nnti .. 


So , " Ya Allah Ya  Tuhanku , Kau sembuhkn la kawan aku sorg ni , moga2 "dia" cpt smbuh & dpt jalani kehidupan seperti org lain juga " .. Amin~


P/S : same2 la kita doakn ye ! Terima kasih .. Mungkin ape yg terjadi semua ni ade hikmah d sebaliknye .. :')


"dia" tu merujuk kpd blablablabla .. haha .. don't ask me ok ! TQ


SALAM SAD : fateeeeeeens :

daH baCe ? SuKe x ? LIKE + k0meN la seKaLi ^__^

2 comments:

Muhd Fadil said...

semoga kawan tu cepat sembuh ya.. Amin.

#ehem, tegur sikit ya. next entri, cer buat perenggan. baru senang readers nak baca entri. atleast, 5 baris untuk setiap perenggan. cer tengok blog org lain, dan bandingkan.

aten's worLd said...

amin...emm..oke2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

| bebudak comey n cute |

iklan sebentar :)