- 30 caRa memBuaT sI bunGa JatUh HaTi -


Salam Bloggerz .. Ri ni nk ckp sal cara2 nk " adjust " hati C BUNGA ni .. Kpd C KUMBANG yg still single tu amek2 la tahu ye ! .. hehe .. let's talk 'bout it ! :)

  1. menjadi pendengar SETIA c bunga .
  2. kenala amek taw sal personal details c bunga , eg : DOB dia , favorite mkn mnum c dia / anything yg c dia suka la & others .
  3. time2 msj / jumpe tu bgtaw la kt c dia yg kamoo asyek teringtkn c dia je . baru la c dia :) je .
  4. slalu la ye puji n hargai kpd c dia ye !
  5. bgla c dia HAPPY n tersenyum pabila dgn anda .
  6. JGN mengongkong sgt BUT bg keBEBASan utk fikir yg baik kpd c dia agr CINTA itu kekal .
  7. sentiasa bersama dgn c dia pabila c dia epy / berada dlm kesedihan & dgr luahan isi hatinya serta memahami agar c dia terasa dirinya x diabaikn .
  8. HORMATI c dia & pastikan c dia juga tahu kamo mghrpkn sbliknya .
  9. memPERCAYAi c dia & jgn kuat CEMBURU sgt yg x brtmpt coz c dia akn menjauhkn dr kamo .
  10. berikan " SURPRISE " kpd c dia agr dia hatinya terpegun dgn kamo yg pndai mgmbil hatinya .
  11. buatkan c dia rasa dtrima oleh family kamo .
  12. buatkan sesuatu yg kamo x pernah buat utk c dia . * tapi yg bek2 je taw ! jgn melampaui bts ! *
  13. sentiasa jadi seorg yg CERIA dalam kehidupan ketika brsama dgn c dia .
  14. sentiasa nmpk KEMAS & MACHO ketika bersamanya xkira waktu . * ha , dgq tu ya c kumbang . barula c bunga ase sedap mata memandang .. ahakz :) *
  15. banyakkan berSABAR dgn karenah c dia . jgn marah2 taw ! Layan c dia cm knk2 yg perlukn kasih syg & tunjuk ajar .
  16. lakukan sesuatu bersama c dia yg x perlu mengeluarkn duit . cnthnya , cm joging ngan c dia ke kt tmn2 pd hujung mggu sekaligus ampa 2owg pun sihat kn & jimat gak duit tu utk kenduri kawen . ahaha :)
  17. sentiasa membuat hari yg mendtg " SPECIAL " di mata c dia . ha ? apa tu ? pkir2 la ye . hehe .
  18. hantaqla msj / email dgn kata2 puitis / romantik & manis setiap hari yg mampu membuatkn c dia tersengeh slalu . 
  19. letak surat secara senyap ke dlm handbag c dia & c dia pasti tersenyum pabila c dia tahu rupa2nya ade " SECRET ADMIRE " .
  20. baiki kelemahan / perangai buruk kamo tu pabila dah tahu & pastikan kamo x mengulanginya lgy dihadapannya .
  21. elakkan SEKS yg menjadi punca kamo inginkannya . jgn membuatkn c dia rsa x selesa dgn sikap kamo yg gila seks tu . * ha , ni la yg mslh yg slalu jd , so c bunga pun kenala jga pemakaian tu k . n c kumbang lak tgur2 la c dia lau x berpkaian sopan . kn itu lebih bgus ! *
  22. sentiasa bg semangat kt c dia agr c dia lebih yakin & tdak mudah berputus asa .
  23. sengajakn buat c dia RINDU kpd kamo . cthnya , biaq la x msj secara tba2 & InsyaAllah c dia akn rindu pd kamo .
  24. cri tmpt yg tenang or x hingaq sprti kt pantai ke , pastu ungkit kisah2 pengenalan anda ber2 & lafazkn cinta kpd c dia .
  25. sentiasa SENYUM , x perlu kata apa2 kerana senyum itu sedekah but jgn lak senyum tu bermakna ye ! tu nk melebih la tu .
  26. bersikap JUJUR trhdp diri sndri nescaya c dia juga akn jujur kpd kamo .
  27. percaya pd diri sendiri bhwa c dia pasti mnjdi milik kamo . PASTI bkn MESTI taw !
  28. jgn trlalu serius dgn c dia . tunjukkan bhwa kamo jga mmpunyai sifat lemah lembut , mudah mesra & juga keanak-anakan but jgn childish sgt coz c bunga x ska laki yg x matang ni .
  29. sentiasa menjdi " GUARDIAN ANGEL " c dia . jgn jd lembik pulak , lau x cmne nk jaga c dia buah hati kamo tu .
  30. BUATKN 1 BLOG KHAS UTK BACAAN C DIA & BIAR C DIA TAHU PERASAAN KAMO ITU !

--> yg last ni la yg mesty ade yg nak sgt2 kn ??? ape2pun , ni juz tips je .. kita semua mezty jge pergaulan kita tu k .. lau x sabaq sgt da tu , ajak kawen terus je la senang .. hehe .. k , selamat membaca <--

IKLAS DRI SAYA : fateeeeeeens :

daH baCe ? SuKe x ? LIKE + k0meN la seKaLi ^__^

5 comments:

Cik Domo said...

30 tu..manyaknyee..hahaha

aten's worLd said...

hehe...ok la tu...ckit je...x susah mana pun... :D

qudwa said...

wau wau..hebat hebat..XD

lebih kepada tips suami isteri nmpak nye...well, saye bujang lagi..haha..

aleen aiden said...

alin stuju 100%...hu3 ;)

aten's worLd said...

hehe...yeke qudwa?..alin setuju yg mana???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

| bebudak comey n cute |

iklan sebentar :)