Elektrik & Aku !


ELEKTRIK ???
Cukup tak berani nak pasang alat2 elektrik tanpa bahan-bahan yang nak dikisar ataupun dibakar 
dan lain lain ...
Bukan ape, sebab jarang guna ... hehe 
Itu yang betul pun ...

Sejak 2-3 kali aku jaga kaunter bahagian Elektrik ni ,
ada sedikit sebanyak yang dapat aku belajar ... At least aku taw jugak sikit-sikit ...
Cuma disebabkan baru 1st n 2nd time jaga , biasa la kekok sikit ...
Maybe lama-lama nanti aku dah biasa dah jadi okay la ...

For the 1st time ingat jaga bahagian Elektrik ni relax je dok kat kaunter ...
Eh , tapi korang jangan ingat cashier ni tak perlu tahu apa-apa selain DUIT ?
Elektrik la nak pasang la semua kena taw ...
Err ...
OKAY !
That's all for my EXPERIENCE also ... 
For my good also ...

Tapi tak berani aku nak testing barang macam pengisar , kipas , pengadun kek & speaker yg just try guna wayar tanpa soket tu lagi ...
Takut tersilap pulak pi pasang nanti jadi kot lain ...
Tapi pelan-pelan aku belajar sikit demi sedikit ...

Hopefully nanti dapat la belajar semua ...
Harap specialist electrical kt situ dapat ajar aku sikit demi sikit ...
Moga-moga boleh la aku nnt ...
Amin ...


P/S : Jangan Ingat CASHIER tu CASHIER je ye ... Semua kena taw !!!


daH baCe ? SuKe x ? LIKE + k0meN la seKaLi ^__^

3 comments:

zainatul abu bakar said...

Takpe semua tu pengalaman..gud luck ye dik :)

Eyka Zueyka said...

jom follow blog eyka and don't forget to leave your comment..i will follow you back..tqvm.. http://eykazueyka.blogspot.com/

c budak faten said...

zainatul : kak...aah...best jugak pnglmn ni :)

eyka : jum....da follow da (",)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

| bebudak comey n cute |

iklan sebentar :)